Over Winnie

Andere kant

Ik ben enthousiast, kritisch en nieuwsgierig. Een denker en open over hoe ik me voel. Niets leuker dan observeren hoe mensen zich gedragen en met elkaar omgaan. Hoe verschillend ze doen en soms hoe opvallend hetzelfde als ik. Sydney is één grote leeromgeving. Ik grinnik en verbaas me over misverstanden waarin ik terecht kom door cultuurverschillen en geniet van het feit dat ik meer van de wereld kan zien.

Vanaf het zuidelijk halfrond bekijk ik het van de andere kant.

Liefde

Ik hou van Rob en onze twee kinderen. En ook van kleur en taal, samen lange wandelingen maken, koken, modern design en Downton Abbey.

Beetje vakantie

Rob en ik zijn in 2017 naar Sydney vertrokken, samen met Casper (2008) en Anne (2009). Een jaar eerder ontving ik een appje: ‘Ga je mee naar Australië?’. Rob kreeg een aanbod voor een nieuwe baan. Wat een kans en een hoop emoties! Het plan is om drie jaar Down Under te blijven en uiteindelijk weer terug te gaan naar Nederland. Casper en Anne vertaalden het naar “een vakantie waarbij je ook naar school gaat”.

Loslaten

Wat een geweldige mogelijkheid, nieuwe kansen, andere cultuur, natuur, taal, klimaat, … Australië! Wat zal het ons brengen, wat laten we achter, wíe laten we achter, wat doen we met ons huis, waarom überhaupt eigenlijk…? In maart 2017, tijdens een etentje met het gezin, benoemden we onszelf officieel tot avonturiers.

Hoewel de eerste weken in onze nieuwe omgeving behoorlijk stressig waren, zou ik het toch weer doen. De nieuwsgierigheid naar nieuwe ontmoetingen en mogelijkheden wint het van het vertrouwde oude.

Persoonlijk

Ik heb regelmatig een persoonlijke blog geschreven over ons avontuur, over verschillen en overeenkomsten tussen Australië en Nederland, over blijdschap en verwarring. Om familie en vrienden in Nederland op de hoogte te houden. Voor mezelf om herinneringen te bewaren, observaties niet te vergeten en om ervaringen te verwerken. En voor iedereen die wil weten hoe het is om te emigreren en in Sydney te wonen en te werken.

Sinds augustus 2020 zijn we weer terug. Thuis in Nederland.

Cheers!

Winnie