Schoolspullen

Aan het einde van de zomervakantie doen we school-inkopen. Met de door school aangeleverde lijsten in hun hand, neem ik Casper en Anne mee naar een magazijnwinkel. Hoge stellingen vormen gangen vol schriften, ordners en opvallend veel verschillende soorten Pritt stiften. We schuifelen langs bakken met puntenslijpers en gummetjes. Terwijl Casper en ik ons proberen te concentreren op de specifieke omschrijvingen op zijn high school lijst, duikt Anne tussen de 1001 gekleurde pennen en potloden.

Ik zoek voor Casper op wat bedoeld wordt met een clipcase text protect. Hij wil zo graag goed beginnen op de middelbare school en ik voel zijn zenuwen opkomen wanneer ik beken dat ik er niet helemaal uitkom. Mijn opmerking dat ik de lijst überhaupt wat veel vind, helpt ook niet. Ik stuur hem weg om zijn eerste, wetenschappelijke Casio rekenmachine uit te zoeken.

Ondertussen komt Anne opgewonden aanlopen met haar handen vol whiteboard stiften, die “echt heel fijn zijn”. Ze heeft ook een blauwe balpen gevonden “om te schrijven”, een rode “om na te kijken” en een groene “omdat dat gewoon handig is”. We hebben een discussie over de passer. Een beetje teleurgesteld verruilt ze het meetinstrument dat verpakt zit in een aantrekkelijk blikje voor een goedkoper exemplaar. We leggen post-it notes en markeerstiften bij onze verzameling. De potloden, viltstiften, puntenslijper, gum en schaar van vorig jaar voldoen gelukkig nog.

De schriften die hier exercise books worden genoemd, waardoor ik lang in de veronderstelling was dat het om lesboeken ging, zijn saaie bundels met gestreept of geruit papier, met of zonder kantlijn, in A4 formaat. Geen voorkanten met afbeeldingen van superhelden of een eenhoorn waarmee je als brugpieper je imago kan opbouwen, maar gewoon effen kaften die slechts het aantal pagina’s vermelden. Ik overtuig Casper om dunne schriften te kopen in plaats van één dikke, niks lekkerder dan na een trimester weer in een schoon schrift te kunnen beginnen.

Vooral Casper’s lijst vind ik ingewikkeld. Drie portfolio mappen in drie verschillende kleuren, een 120 pagina tellend tekenblok met papierdikte 110 en een set grijze potloden van 2B tot en met 2H? Na ruim anderhalf uur hebben we eindelijk alles gevonden. Eerst koffie, daarna rijden we naar de uniformshop.

Een paar dagen na onze zoektocht tipt een vriendje van Casper dat er leuke covers te koop zijn om je schriften persoonlijker te maken. Wat een geluk dat zelfs supermarkten meedoen aan de back to school drukte. Tijdens het boodschappen doen, gooi ik ook nog snel een pakje naamstickers in mijn karretje. Deze zorgvuldig uitgekozen spullen wil je wel behouden.

Een gedachte over “Schoolspullen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s