Bezoek

Vanavond staan mijn ouders voor de deur! Ik heb kriebels in mijn buik, omdat het zo lang geleden is dat we elkaar hebben kunnen omhelzen. Beetje verdrietig over wat ik het laatste jaar heb gemist. Enthousiast om hun zo veel mogelijk te laten zien en te laten ervaren van ons dagelijks leven hier. Opgewonden, omdat er zo veel kleine dingen zijn die ik niet via een telefoon- of videogesprek kon vertellen. Verward over het feit dat deze twee lieve mensen de eersten zullen zijn die mijn ‘bubbel’ binnen stappen.

Toen Rob bekend maakte dat zijn baan in Sydney rond was, reageerden mijn ouders uitgelaten dat zij dan een nieuwe vakantiebestemming hadden gevonden. Dat vond ik zo bemoedigend! We waren hier pas vier maanden toen we bericht kregen dat zij hun vliegtickets hadden geboekt. Hoewel het nog acht maanden zou duren voordat ze daadwerkelijk hierheen zouden reizen, gaf hun doortastendheid en interesse naar ons leven mij een dubbel gevoel. Ik leefde in een soort bubbel waarin we als gezin spannende, soms hoognodige en tegelijkertijd fantastische ontdekkingen deden. Hoewel ik genoot van het feit dat we samen het lef hadden gehad in Australië te gaan wonen, werd ik heen en weer geslingerd tussen verwondering, enthousiasme en de twijfel of het wel echt leuk was waar we mee bezig waren. Ik probeerde de vaderlandse invloeden wat af te sluiten, maar vergeleek de Australische samenleving toch voortdurend met de Nederlandse. Ik miste het spontane contact met vrienden en familie en voelde me tegelijkertijd supergelukkig met de hechte band die we als gezin opbouwden. Ik genoot van de nieuwe ontdekkingen, maar begreep van sommige helemaal niks. Die bubbel was van mij en mijn gezin; beschermend.

De bubbel bestond ook uit míjn tempo waarmee ik gewend raakte aan de stad, natuur en infrastructuur en de traagheid, want ik ben ongeduldig, waarmee ik nieuwe mensen leerde kennen. Dat tempo kon niet sneller. Het voelde ook nog ‘onaf’. Toen het eerste concrete bezoek uit Nederland zich aandiende, had ik het gevoel dat ik nog zo weinig wist om met hen te delen en voelde ik me behoorlijk opgejaagd. Geen idee welke restaurants ik moest aanbevelen. Zelfs in onze buurt had ik nog geen favoriete coffeeshop. Dat gebrek aan inzicht en kennis benauwde me, omdat ik mijn ouders graag de indruk wilde geven dat alles onder controle was.

De bubbel is verdwenen. Ik weet niet eens meer sinds wanneer. Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd things-to-do lijstjes opgesteld, recepten apart gelegd met smaken die ze zeker moeten proeven en linkjes gestuurd met de mooiste stadswandelingen. Sommige daarvan gaan door delen van de stad die ik zelf ook nog niet heb gezien. Ik kan niet wachten om die samen met mijn ouders te ontdekken.

We belden elkaar afgelopen week nog even. Opwinding alom! Het was geweldig om te horen dat mijn ouders zich ook gedegen voorbereiden op hun reis. In mijn oude slaapkamer schijnt een landkaart met post-its en aantekeningen te hangen. Ik wilde graag vertellen over alle toeristische informatie die ik hier klaar had liggen. Vraagt mijn vader of ik een accommodatie wil regelen om met elkaar lekker weg te gaan. Ik heb een veelbelovende locatie gevonden in de Hunter Valley. De prachtige wijnstreek leek me eerst wat minder geschikt om met kinderen heen te gaan, maar mijn ouders gaven aan vooral rustig met ons te willen bijkletsen en hopelijk kangoeroes te zien met hun kleinkinderen. Alle lijstjes heb ik aan de kant gelegd. Die komen later wel. Nu alleen nog even snel een dweil door het huis halen.

Wil je het ook van de andere kant bekijken? Volg mijn blog door in de rechter kolom je mailadres in te vullen. 

5 gedachtes over “Bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s